WIDEX SERVICE MEDDELANDE

Ställ in din smartphone för att fungera på bästa sätt med WIDEX MOMENT hörapparater.

WIDEX MOMENT hörapparater stöttar streaming från Android ASHA kompatibla smartphones.

Det betyder att följande gäller:

• När en hörapparat med Bluetooth är parad och kopplad med en Android telefon (ASHA kompatibel) så kan ljud streamas direkt till hörapparaten.
  • Användare behöver inte ha MOMENT appen installerad för att streama ljud från hörapparaterna.
  • MOMENT appen gör det enklare att para hörapparater med Bluetooth till en smartphone. Anledningen till detta är att vi har implementerat ett parningsflöde i MOMENT appen för Androida telefoner.
  • MOMENT appen för Androida telefoner ger möjligheten att justera ljudinställningarna och skapa personliga program för att streama ljudet från din smartphone.

SYSTEM SOUNDS

I förinställningarna har din smartphone en ljudindikation när du rör skärmen. Tillexempel när du klickar på knapparna, byter skärm, skiftar mellan program och får notifikationer från appar.

Dessa indikationer kallas systemljud (system sounds)

Vi ber våra användare att stänga av systemljud för att få en bättre ljud- och användarupplevelse samt inte ofrivilligt hoppa in och ut ur streaming läget. Anledningen till detta är att systemljud ofta stör hörapparatens ljud.

När din smartphone uppfattar att hörapparaterna är parade, så kategoriseras dem som en typ av hörlurar. Detta gör att alla systemljud kommer in i hörapparaterna, som i sin tur tolkar detta som att de ska streama ljud.

När hörapparaterna byter till streaming så ändras hörapparaternas inställningar. Tillexempel stängs mikrofonerna av och ljudbanan inuti hörapparaterna ändras. Denna förändring, in och ut ur streaming läge, gör att hörapparaternas ljudbild blir förvirrande för användaren.

Dessutom är systemljud ofta korta pip ljud, vilket betyder att innan användaren har ändrat inställningarna till streaming mode så stoppas streaming. Det gör att hörapparatanvändaren byter tillbaka till normalt hörapparats läge. Med andra ord, när du stänger av systemljud kommer du undvika att du ofrivilligt hoppar in och ut streamingläget.

STÄLL INSMARTTELEFONEN

(Exempelbilder från Samsung Galaxy S21. Andra Android smarttelefoners inställningsskärmar kan se lite annorlunda ut, men ljud inställningar borde stängas av på ett likande sätt)

1. Öppna appen för Inställningar på din telefon
2. Tryck på Ljud & Vibrationer
3. Skrolla ner och tryck på Systemljud/vibrationskontroll
4. Tryck så att alla ljud är avstängda (OFF)

Du borde också se till att du sätter på inställningen så att du använder volymknapparna när du lyssnar på media.

Gör följande:

1. Gå tillbaka till inställningarna för Ljud & Vibration
2. Försäkra dig om att knappen för Använd volymknappar för media är aktiverad (ON)

Kompatibla telefoner med ASHA och MOMENT hörapparater

Det finns många olika Androida smarttelefoner på marknaden, men bara de nyaste kan stödja ASHA. För att ASHA streaming ska fungera korrekt måste Android 11 vara installerat på telefonen. Om du inte har Android 11 installerat, så vänligen installera denna uppdatering innan du försöker använda ASHA streaming.

Du kan hitta listan med kompatibla telefoner på WIDEX pro hemsidan under kompabilitet.

Kompatibilitet